JABLEČNÝ OCET V BIO KVALITĚ

Tip
Značka: Bewit
91 Kč 111 Kč 139 Kč 428 Kč od 91 Kč
Varianta

BIO certifikovaná jablka. Žádná filtrace a pasterizace. Jemně kyselá chuť a blahodárné účinky. To je náš jablečný ocet, který výborně dochutí i zakonzervuje.

Detailní informace

Detailní popis produktu

HISTORIE

V hlavní roli metoda pokus-omyl

Do dnešní doby není tak úplně jasné, kdo první ocet objevil, kde k tomu došlo a kdo první tento široce využitelný nápoj používal. Ať už je vznik octa spojován s historií Keltů, nebo s historií západní Římské říše, jedno je jasné. Výroba jablečného octa je bezesporu spojená s hlavní nezaměnitelnou surovinou - s jablky a s jejich historií.

Původ jablek je směřován do oblasti Eurasie, odkud byly díky neustálému přemisťování tehdejších dobyvatelů a kolonistů široce distribuovány napříč celému světu. Předpokládá se, že výroba prvního jablečného octa souvisela s objevem kvasinek nacházejících se v okolní přírodě a jejich následnou aplikací. A jak už tomu bývá, právě metoda pokus-omyl pomohla ke vzniku jablečného octa, který známe dnes.

O pozitivních účincích jablečného octa vás jistě poučí snad každá babička, která s tímto všestranným pomocníkem určitě přišla do kontaktu. Veškeré babské a jiné rady dohledáte také v knihách tradiční lidové medicíny. Rozhodně tak na tuto obyčejně neobyčejnou potravinu nezapomínejte.

PĚSTOVÁNÍ A VÝROBA

Šetrně zpracovaná BIO jablka

Výchozí surovinou pro výrobu jablečného octa jsou BIO certifikovaná jablka. Prostřednictvím procesu zvaného fermentace dochází k přeměně v jablcích obsažených cukrů na jejich kvasné produkty. Ty se souhrnně označují jako ocet.

Výsledný ocet není filtrován ani pasterován. V rámci šetrného zpracování je v octu viditelný a zcela přirozený zákal, který není na závadu. Naopak je důkazem toho, že ocet během výroby nebyl filtrován ani tepelně zatěžován.

PŮVOD

Itálie

SLOŽENÍ A VLASTNOSTI

Poznejte blahodárnost jablečného octa

Jablečný ocet se vyznačuje jantarovou barvou. Díky šetrnému způsobu zpracování a vynechání filtrace a pasterizace je ve výsledném octu zachováno maximální množství vitamínů, minerálů a také enzymů. Velký význam mají v octu přítomné látky vzniklé během kvašení, pro které je ocet spojován s jeho blahodárným působením.

Kyselost jablečného octu je 10%.

POUŽITÍ

Výborné dochucovadlo i konzervant

Díky své jemně kyselé chuti a jablečné vůni je tento ocet výborným dochucovadlem při přípravě zeleninových salátů, různých pokrmů a sladkokyselých marinád. Konzervačních vlastností jablečného octa lze také využít při konzervaci různých typů zeleniny. Pro jeho působení jej můžete v naředěné formě popíjet formou osvěžujícího nápoje. Nebo ho můžete užívat takzvaně na „na lžičku“.

NA ZÁVĚR

  • 100% přírodní
  • Bez barviv a konzervantů
  • Nepasterovaný
  • Tepelně nezpracovaný

ZDROJE

HLEBOWICZ, Joanna et al., 2007. Effect of apple cider vinegar on delayed gastric emptying in patients with type 1 diabetes mellitus: a pilot study. BMC Gastroenterology. 7(46), 1-6.

BÁRDOS, László a Balázs BENDER, 2012. EFFECT OF APPLE CIDER VINEGAR ON PLASMA LIPIDS (MODEL EXPERIMENT IN MICE). Potravinárstvo. 6(1), 1-4.

H. BUDAK, Nilgun et al., 2011. Effects of Apple Cider Vinegars Produced with Different Techniques on Blood Lipids in High-Cholesterol-Fed Rats. Jornal of Agricultural and Food Chemistry. 59(12), 6638-6644.

NAZIROGLU, Mustafa, Mustafa GULER a Cemil OZGUL, 2014. Apple Cider Vinegar Modulates Serum Lipid Profile, Erythrocyte, Kidney, and Liver Membrane Oxidative Stress in Ovariectomized Mice Fed High Cholesterol. The Journal of Membrane Biology. (247), 667-673.

WATSON, Ben, 2013. Cider, Hard and Sweet: History, Traditions, and Making Your Own [online]. 3. Countryman Press [cit. 2020-10-21]. ISBN 1581572077. Dostupné z: https://books.google.cz


ø Výživové údaje

Na 100 ml
Energetická hodnota 180 kJ / 42 kcal
Tuky 0 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 2,5 g
- z toho cukry 0 g
Bílkoviny 0,2 g
Sůl 0,01 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: