SEMÍNKA LNU SETÉHO

54 Kč 173 Kč od 54 Kč
Varianta

Lněná semínka jsou výborný zdrojem lněného oleje, rostlinných bílkovin a potřebné vlákniny. Přidat je můžete do snídaňových kaší, smoothie, jogurtů a rostlinných pomazánek. Skvěle chutnají i v domácím pečivu a čerstvě namletá.

Detailní informace

Detailní popis produktu

SEMÍNKA LNU SETÉHO

Lněná semínka jsou výborným zdrojem vysoce výživného lněného oleje, rostlinných bílkovin a potřebné vlákniny, která přispívá k jejich přirozeně bobtnavým vlastnostem. Přidat je můžete do snídaňových kaší, smoothie, jogurtů a rostlinných pomazánek.

Skvěle chutnají i v domácím pečivu a čerstvě namletá. 

BENEFITY SEMÍNEK LNU SETÉHO

  • Výborný zdroj lněného oleje, rostlinných bílkovin a potřebné vlákniny
  • Přirozeně bobtnavé vlastnosti
  • Příjemně oříšková chuť
  • Skvělá přísada do kaší, smoothie, jogurtů, pomazánek a pečiva 

HISTORIE

Triumf samotného Hippokrata

Přestože je původ lněných semínek často směřován do oblasti Úrodného půlměsíce, dle mnohých archeologických vykopávek je zřejmé, že byly lidmi využívány již mnohem dříve. Propagovány byly dokonce již samým Hippokratem, který na jejich blahodárné účinky nedal dopustit. [1, 2, 3] 

SLOŽENÍ

Zdroj vlákniny, lněného oleje a rostlinných bílkovin

Z pohledu složení jsou lněná semínka vyzdvihována zejména pro vysoký obsah vlákniny, která přispívá k jejich přirozeně bobtnavým vlastnostem. Mimo to jsou lněná semínka výborným zdrojem vysoce výživného lněného oleje a rostlinných bílkovin.

Pro maximální vstřebatelnost a využitelnost obsažených látek, by měla být lněná semínka před požitím důkladně rozkousána či rozdrcena. 

POUŽITÍ

Do kaší, smoothie, jogurtů, pomazánek, pečiva…

Lněná semínka disponují charakteristicky hnědou barvou, přirozeně bobtnavými vlastnostmi a příjemně oříškovou chutí. Přidat je můžete do snídaňových kaší, smoothie, jogurtů a rostlinných pomazánek.

Skvěle chutnají i v domácím pečivu a čerstvě namletá. 

ZEMĚ PŮVODU: INDIE 

ZDROJE

[1] HAMZAH SALEEM, Muhammad et al., 2020. Flax (Linum usitatissimum L.): A Potential Candidate for Phytoremediation? Biological and Economical Points of View. Plants. 9(4), 1-16.

[2] GUILLOUX, Karine et al., 2009. Production of Arabinoxylan-oligosaccharides from Flaxseed (Linum usitatissimum). Journal of Agricultural and Food Chemistry. 57(23), 11308-11313.

[3] MUIR, Alister D. a Neil D. WESTCOTT, 2003. Flax the genius Linum [online]. CRC Press [cit. 2020-05-25]. ISBN 978-0-203-43750-6.


ø Výživové údaje

  Na 100 g
Energetická hodnota 2582 kJ / 623 kcal
Tuky 42,2 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 3,7 g
Sacharidy 28,9 g
- z toho cukry 1,6 g
Vláknina 27,3 g
Bílkoviny 18,3 g
Sůl <0,03 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: