SEMÍNKA AMARANTU
Detailní popis produktu
SEMÍNKA AMARANTU
Vysoce výživná semínka amarantu disponují velmi jemnou a neutrální chutí, která nepřebíjí další ingredience. Zahustit jimi můžete kaše, polévky a omáčky. Čerstvě pražená jsou výborná do zeleninových salátů.
BENEFITY SEMÍNEK AMARANTU
- Vysoká výživová hodnota
- Jemná, neutrální chuť
- Vláknina, vitamíny, minerály a další tělu prospěšné látky
- Výborná alternativa klasických obilovin
- Zahustí kaše, polévky a omáčky
- Čerstvě pražená do salátů
HISTORIE
Zázračné zrno
Amarant, neboli laskavec, je člověkem znám a využíván již po tisíce let. Velký význam zastával ve výživě Aztéků, Májů a Inků, kteří jej nazývali zázračným zrnem. Pro navýšení nutriční hodnoty je dodnes přidáván do mnoha tradičních pokrmů.
SLOŽENÍ
Potřebná vláknina, vitamíny, minerály a další tělu prospěšné látky
Spolu s pohankou patří amarant do skupiny vysoce výživných pseudocereálií. Tolik oblíbené se staly především pro svůj přirozený obsah potřebné vlákniny, širokého spektra vitamínů, minerálů a mnoha dalších tělu prospěšných látek.
Propagovány jsou jako výborná alternativa klasických obilovin.
POUŽITÍ
Do kaší, polévek, omáček, zeleninových salátů
Semínka amarantu disponují krémovou barvou a jemnou, neutrální chutí, která nepřebíjí další ingredience. Zahustit jimi můžete kaše, polévky a omáčky. Čerstvě pražená jsou výborná do zeleninových salátů. Mouku z mletého amarantu můžete použít i při přípravě koláčů, sušenek či pečiva.
ZEMĚ PŮVODU: INDIE
ZDROJE
[1] D. BRISCOE RUNQUIST, Ryan et al., 2019. Species distribution models throughout the invasion history of Palmer amaranth predict regions at risk of future invasion and reveal challenges with modeling rapidly shifting geographic ranges. Scientific Reports. 9(2426), 1-12.
[2] SILVA-SÁNCHEZ, C. et al., 2008. Bioactive Peptides in Amaranth (Amaranthus hypochondriacus) Seed. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 56(4), 1233-1240.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.