Nakupte alespoň za 690 Kč a dopravu máte zdarma (platí do neděle 24.9.2023)!

SEZAMOVÝ OLEJ

215 Kč 321 Kč 413 Kč 513 Kč od 215 Kč
Varianta

Příjemně jemný, voňavý, hřejivý - takový je sezamový olej. Skvělý do asijských pokrmů, zeleninových salátů, hummusů a pečených i nepečených dezertů. Vhodný i ke smažení.

Detailní informace

Detailní popis produktu

SEZAMOVÝ OLEJ S PŘÍJEMNĚ JEMNOU CHUTÍ A VŮNÍ

S tímto sezamovým olejem vykouzlíte divy, a to nejen v asijské kuchyni. Jeho příjemně jemná chuť a vůně po sezamových semínkách skvěle doplní i zeleninové saláty, hummusy a pečené i nepečené dezerty. Pro svou vysokou tepelnou stabilitu je vhodný i k pečení, vaření a smažení.

HISTORIE

Napříč historií, napříč světem

Již po celá tisíciletí jsou sezamová semínka velmi důležitou potravinou se silným náboženským podtextem. I když pochází ze subsaharské Afriky, důvěrně známé byly již starým Babyloňanům. A staří Číňané, ti nedali dopustit na podpůrné, jemně prohřívající působení z nich lisovaného sezamového oleje.

PROCES ZPRACOVÁNÍ

Lisován za studena

Sezamový olej je získáván ze semínek sezamu indického (Sesamum indicum) tím nejšetrnějším způsobem, lisováním za studena. Maximální obsah vitamínů, minerálů a dalších prospěšných látek je tímto způsobem zachován.

SLOŽENÍ

Vysoce stabilní, výživný

Velkým benefitem sezamového oleje je, že i když je jeho složení tvořeno převážně mono a polynenasycenými mastnými kyselinami, disponuje vysokou tepelnou stabilitou. Nepřepaluje se a je proto vhodný i k pečení, vaření a smažení.

Spolu s rostlinnými fytosteroly, tokoferoly a dalšími přirozeně přítomnými látkami je velmi výživným olejem.

POUŽITÍ

Do asijských pokrmů, zeleninových salátů, hummusů, pečených i nepečených dezertů

Sezamový olej je typický svou příjemně jemnou chutí a vůní po sezamových semínkách. Tradičně je používán v asijské kuchyni. Avšak skvěle doplní i zeleninové saláty, hummusy a pečené i nepečené dezerty. Pro svou vysokou tepelnou stabilitu je vhodný i k pečení, vaření a smažení.

ZEMĚ PŮVODU

Indie

ZDROJE

[1] History and lore of sesame in Southwest Asia. Econ. Bot. 2004, 58, 329-353.

[2] A.Werea, B.; O.Onkwarea, A.; Gudu, S. Seed oil content and fatty acid composition in East African sesame (Sesamum indicum L.) accessions evaluated over 3 years. Field Crops Research 2006, 97 (2), 254-260.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: