BEWIT JOJOBOVÝ OLEJ (50 ml)

195 Kč
Varianta

Jojobový olej - všestranný pomocník pro všechny typy pleti.

Detailní informace

Detailní popis produktu

JOJOBOVÝ OLEJ JE VE SKUTEČNOSTI TEKUTÝM VOSKEM

Přestože je jojobový olej zařazen mezi oleje, ve skutečnosti se jedná o tekutý rostlinný vosk s pozoruhodnými vlastnostmi podobající se kožnímu mazu. Získáván je z plodů velmi odolného pouštního keře a vyniká mimořádným složením, které ocení nejen vaše pleť.

Není olej jako olej

Právě v tom, že je jojobový olej tekutým voskem, tkví jeho jedinečnost. Pro obsažené estery mastných kyselin a alkoholů se navíc velmi dobře roztírá a do pokožky snadno vstřebává.

Významnou část obsahu zaujímá i kyselina eikosenová, vitamin E, fytosteroly a fenolické sloučeniny. [1]

Hydratační ochránce

Díky svému jedinečnému chemickému profilu funguje jojobový olej jako rostlinná verze ceramidů. Podporuje bariérovou funkci pokožky, a stejně tak jako mnoho jiných rostlin žijících v poušti, v ní i uzamyká hydrataci. Je proto skvělým spojencem pro pokožku citlivou, jejíž bariéra byla poškozena exfolianty, nebo jiným způsobem.[2]

Harmonizující péče

Protože je jojobový olej úzce sladěn s přirozeným kožním mazem, rychle se do pokožky vstřebává a nezanechává na jejím povrchu mastný film. Vyrovnává v ní produkci mazu a zachovává jí tak déle matnou. Navíc je nekomedogenní, tudíž neucpává póry. Uleví proto i pokožce mastné a problematické.

A vzhledem k jeho neobyčejně dobré snášenlivosti je vhodný pro všechny typy pleti.

Neskonalá výdrž

Při správném skladování vydrží jojobový olej prakticky věčnost a nemá tendenci žluknout. Může proto pomoci zamezit oxidaci méně stabilních olejů, se kterými je smíchán. [3] 

BENEFITY, KTERÉ VAŠEMU TĚLU DOPŘEJE JOJOBOVÝ OLEJ

  • Posiluje bariéru pokožky a intenzivně ji hydratuje
  • Vyrovnává poměr mazu v pokožce
  • Chrání pleť před nepříznivými vlivy
  • Je vhodný pro všechny typy pleti - včetně citlivé, mastné a problematické
  • Dobře se vstřebává a nezanechává pocit mastnoty
  • Uplatňuje se jako nosný olej pro BEWIT esenciální oleje - smícháním se prodlužuje doba postupného vstřebávání esenciálního oleje.
  • V kombinaci s BEWIT esenciálními vodami se postará o hlubokou hydrataci a rovnováhu pleti. 

HISTORIE

Tajemství Indiánských žen

Navzdory svému jménu nemá jojoba čínská s Čínou nic společného. Její původ totiž sahá do pouštních oblastí Severní Ameriky, odkud se díky svému zvyšujícímu zájmu rozšířila do celého světa. Lidově se mu přezdívá pouštní ořech a pro své všestranné až zázračné účinky byl odpradávna součástí rituálu krásy tamních indiánských žen.

PŮVOD: INDIE

Za studena lisovaný olej z bílých jadérek simondsie čínské neboli jojoby čínské

Simodsie čínská (Simmondsia chinensis) - stálezelený keř dorůstající do výšky až 3 metrů. Výsledný jojobový olej, který má neuvěřitelných 7 bodů tání, je získáván z jeho plodů, svým vzhledem připomínající lískové ořechy. 

SLOŽENÍ

Simmondsia Chinensis Seed Oil 

NÁVOD K POUŽITÍ

Rituál pro balanci

Aplikujte jako pleťový olej na obličej a dekolt. Jojobový olej je vhodnou ingrediencí pro přípravu kosmetických přípravků - Kombinací s BEWIT esenciálním olejem a BEWIT nosnými oleji můžete naředit koncentraci přesně na míru vašim potřebám a prodloužit tak dobu vstřebávání samotného esenciálního oleje. 

ZDROJE

[1] H.A. Gad, A. Roberts, S.H. Hamzi, H.A. Gad, I. Touiss, A.E. Altyar, O.A. Kensara, M.L. Ashour, Jojoba Oil: An Updated Comprehensive Review on Chemistry, Pharmaceutical Uses, and Toxicity, Polymers. 13 (2021) 1711. https://doi.org/…olym13111711.

[2] T. Quinn, R. Harper, Evaluation of Barrier Protection Properties of Jojoba Esters, (n.d.) 4. [3] G.K. Sandha, V.K. Swami, JOJOBA OIL AS AN ORGANIC, SHELF STABLE STANDARD OIL-PHASE BASE FOR COSMETIC INDUSTRY, (2009) 7.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: