AVOKÁDOVÝ OLEJ BIO (250 ml)
Detailní popis produktu
BIO AVOKÁDOVÝ OLEJ LAHODNÉ CHUTI A PŘÍJEMNĚ HUSTÉ KONZISTENCE
Tento za studena lisovaný, BIO certifikovaný avokádový olej vyniká lahodnou chutí a příjemně hustou konzistencí. Skvělý je do zeleninových salátů, rostlinných pomazánek, grilovacích marinád a domácích majonéz. Při vysokých teplotách se nepřepaluje, je proto vhodný i na vaření, pečení a smažení.
HISTORIE
Zdroj síly a vitality
Zdroj síly a vitality - tak je na plody hruškovce přelahodného, výživná avokáda, nahlíženo po celá tisíciletí. Vysoce cennými byly již pro staré Aztéky, kteří si z nich jako první lisovali avokádový olej.
PROCES ZPRACOVÁNÍ
Lisován za studena
Hruškovec přelahodný (Persea gratissima) - statný, stálezelený strom původem z Mexika. Tolik oblíbený avokádový olej je získáván z dužin jeho plodů šetrným způsobem, lisováním za studena.
SLOŽENÍ A VLASTNOSTI
Vitaminy, minerály, nenasycené mastné kyseliny
Avokádový olej je přirozeným zdrojem v tuku rozpustných vitaminů, minerálů a nenasycených mastných kyselin, zejména kyseliny olejové. Při vysokých teplotách se nepřepaluje, je proto vhodný i na vaření, pečení a smažení. [1]
POUŽITÍ
Do salátů, pomazánek, marinád i majonéz
Avokádový olej se vyznačuje příjemně hustou konzistencí a lahodnou chutí, která nepřebíjí další ingredience. Skvělý je do zeleninových salátů, rostlinných pomazánek a grilovacích marinád. Připravit si z něj můžete i domácí avokádovou majonézu.
Při vysokých teplotách se nepřepaluje, je proto vhodný i na pečení, vaření a smažení.
ZEMĚ PŮVODU
Keňa
ZDROJE
[1] Allan, W.; Marie, W.; Laurence, E.; et al. 2 - Avocado Oil. Gourmet and Health-Promoting Specialty Oils 2009, 73-125.
ø Výživové údaje
Na 100 ml | |
---|---|
Energetická hodnota | 3700 kJ / 900 kcal |
Tuky | 100 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 16,0 g |
- z toho mononenasycené mastné kyseliny | 72 g |
- z toho polynenasycené mastné kyseliny | 12 g |
Sacharidy | 0 g |
- z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.