BIO OLEJ Z VLAŠSKÝCH OŘECHŮ (50 ml)

192 Kč 547 Kč od 192 Kč
Varianta

Rostlinný, za studena lisovaný olej v BIO kvalitě. Rostlinné oleje jsou nazývány tekutým světlem. Jsou zásobárnou energie a mnoha jedinečných látek a živin. Použití jako surovina.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Olej z vlašských ořechů pochází z plodu Ořešáku královského (Juglans regia L.). Vylisovaný olej má příjemně zlatavou barvu a lahodnou oříškovou chuť. Lisováním za studena se zachovávají všechny cenné látky, proto je výhodné ho používat pro studenou kuchyni např. při přípravě salátu. Zahřátím ztrácí veškeré své vitamíny. Pro mnoho blahodárných účinku pro naše tělo, se doporučuje pravidelná konzumace ořechů i semen. Vyloupaná jádra vlašského ořechů můžeme přidávat do jogurtu, nahradit jádra ale také můžeme již vylisovaným olejem.

Ořechy samy o sobě obsahují velké množství tuku, jde ale o tuky zdravé, především tedy nenasycené – esenciální mastné kyseliny, které si tělo nedokáže samo syntetizovat a je nutné je přijímat potravou. Tvar vlašského ořechu nám sám o sobě napovídá, že je spojen s našim tělem. Svým tvarem připomíná lidský mozek. Obsahy mastných kyselin jsou tedy právě to, co na mozek skutečně působí. Laboratorně potvrzený obsah kyseliny linolové (omega 6) je 59,5 %. Dále kyselina alfa linolenová (omega 3) obsažena z 12%. Obsah kyseliny olejové 17,5 % a kyseliny palmitové 7,5 %.

Díky svým jedinečným vlastnostem nachází uplatnění také v kosmetickém průmyslu. Často bývá spotřebiteli při bolestech svalů a kloubů vtírán do kloubů před spaním. Rychle se totiž vstřebává, pokožku zanechává hebkou a vláčnou, často ho najdeme jako součást pleťových krémů nebo opalovacích krémů.

Alergeny: Vlašské ořechy

Použití jako surovina.

Skladujte v suchu, chraňte před teplem.

Český botanický název: Ořešák královský
Anglický název: Walnut oil
Latinský název: Juglans Regia
Země původu: Moldávie

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: