BIO Cordyceps MycoMedica - 100g prášku z plodnice

360 Kč

Cordyceps (housenice červená, Cordyceps militaris) je z vitálních hub nejsilnější dobíječ ztracené energie. V čínské medicíně se používá pro podporu vitality, fyzické výkonnosti, vytrvalosti a k podpoře libida.

Detailní informace

Detailní popis produktu

O Cordycepsu

Cordyceps ve formě prášku (powder/biomasa), vyrábíme tak, že se usušená plodnice houby rozemele na velmi jemný prášek speciální metodou shellbroken, při které dojde k narušení chitinového obalu buňky a uvolnění bioaktivních látek. Oproti extraktu má tato forma jemnější působení.

Cordyceps (housenice červená, Cordyceps militaris) patřil ve starověké Číně a Tibetu k nejcennějším houbám využívaným k harmonizaci duše i těla. Tato cizopasná houba je bohatým zdrojem betaglukanů, minerálů, stopových prvků i vitamínů. Jeho sílu po tisíce let využívá tradiční čínská a tibetská medicína. Existují příběhy, které popisují, jak pasáci yaků vypozorovali na zvířatech změnu, pokud spásala Cordyceps. Zvířata byla vitálnější, silnější, zdravější i potentnější.

Z pohledu čínské medicíny posiluje Yang a esenci ledvin a Yin plic. V Ledvinách je uložen zdroj naší veškeré energie, proto je housenice neboli Cordyceps z vitálních hub ten nejsilnější „dobíječ“ energie. Ledviny podle čínské medicíny zodpovídají i za reprodukci a libido. Díky tomu je Cordyceps schopen podporovat libido. Je též výborný adaptogen, který nám pomáhá přizpůsobit se neustále se měnícímu prostředí a udržovat náš organismus v harmonii. Cordyceps užívají často sportovci, protože dokáže zlepšit výkon a regeneraci.

Cordyceps roste v nadmořských výškách nad cca 3500 metrů, ale ve volné přírodě je již málo k nalezení. Dle všeho během 25 posledních let poklesl výskyt o 90%, což samozřejmě zvýšilo jeho hodnotu na trhu, a proto se dnes tato houba pěstuje.

Náš Cordyceps pěstujeme na substrátu, který tvoří organická rýže a organický proteinový prášek z larev borce morušového.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: