BEWIT PEPŘ ČERNÝ - celý

121 Kč 237 Kč od 121 Kč
Varianta

Náš černý pepř vyniká výraznou, ostrou, pálivou až štiplavou chutí. Celý je výborný do polévek, omáček, zeleninových i luštěninových jídel, čerstvě namletý do salátů a pomazánek. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

PEPŘ ČERNÝ CELÝ

Výrazný, ostrý, pálivý až štiplavý, takový je náš černý pepř. Jeho kuličky můžete přidat do různých polévek, omáček, zeleninových a luštěninových jídel. Čerstvě namletý do salátů i rostlinných pomazánek. 

HISTORIE

Díky Alexandra Makedonského

I když je dneska pepř samozřejmou výbavou snad každé domácnosti, vždycky tomu tak nebylo. Tisíce let byl výsadou bohatých, po dlouhou dobu dokonce platidlem. A ačkoliv je původem z Indie, díky zásluhám Alexandra Makedonského jím kořeníme i my Evropané

SLOŽENÍ

Sušené bobule pepřovníku

Pepřovník černý (Piper nigrum) - popínavá rostlina, původem z Indie. Vyhledávána je zejména pro tolik pikantní bobule, které se sklízejí nedozrálé, zelené. Výslednou tmavou barvu získávají až po deseti dnech jejich sušení.

Štiplavý piperin

Síla černého pepře spočívá v synergickém spojení mnoha přirozeně obsažených látek. Za stěžejní je však považován štiplavý alkaloid piperin. [1, 2] 

POUŽITÍ

Do polévek, omáček, zeleninových a luštěninových jídel…

Náš pepř černý vyniká výraznou, ostrou, pálivou až štiplavou chutí. Jeho kuličky můžete přidat do různých polévek, omáček, zeleninových a luštěninových jídel, čerstvě namletý do salátů i rostlinných pomazánek. 

ZEMĚ PŮVODU: INDIE 

ZDROJE

[1] Zoheir, A. D.; Aftab, A. Medicinal & Aromatic Plants. A Review on Therapeutic Potential of Piper nigrum L. (Black Pepper): The King of Spices 2014, 3 (3), 1-6.

[2] Ahmada, N.; et al. Asian Pacific Journal of Tropical Biomedicine. Biological role of Piper nigrum L. (Black pepper): A review 2012, 2 (3), 1945-1953.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: