BEWIT KURKUMA - prášek

Novinka
Značka: Bewit
94 Kč 186 Kč od 94 Kč
Varianta

Naše kurkuma je přitažlivě žlutá a zároveň vysoce prospěšná. Své využití má zejména v kuchyni indické a thajské.

Detailní informace

Detailní popis produktu

KURKUMA PRÁŠEK

Přitažlivě žlutá a zároveň vysoce prospěšná, taková je naše kurkuma. Své využití má zejména v kuchyni indické a thajské. Avšak pro oživení jí můžete přidat i do dalších slaných a sladkých jídel. Zkrátka všude, kde je její nápaditě žlutá barva žádoucí. 

HISTORIE

V prastarých textech ájurvédských

Zlatý elixír, tak na kurkumu nahlíží představitelé ájurvédy. A není se čemu divit. Její úloha zdaleka přesahuje kořenící vlastnosti. A informace o jejich jedinečných účincích, ty dohledáte již v prastarých textech ájurvédských. [1] 

SLOŽENÍ

Jemně mletý prášek z oddenku kurkumovníku

Kurkumovník - ve volné přírodě snadno přehlédnutelná a přesto vysoce prospěšná tropická rostlina. Výsledný žlutý prášek je získán mletím jejich usušených oddenků.

Přírodní nabíječ

Již samotný pohled na její sytě žlutou barvu zaručeně povzbudí. Spolu s obsaženými látkami prášek z kurkumy nabije ducha i tělo. A v kombinaci s pepřem jsou tyto účinky ještě umocněny. [1] 

POUŽITÍ

Do indických, thajských a dalších jídel

Naše kurkuma má jemně kořeněnou, pronikavou a nahořklou chuť. Své využití má zejména v kuchyni indické a thajské. Poctivé kari se bez ní neobejde. Pro oživení ji můžete přidat i do dalších slaných a sladkých jídel. Zkrátka všude, kde je její žlutá barva žádoucí. 

ZEMĚ PŮVODU: INDIE 

ZDROJE

[1] Chandramohan, M.; Muthukumaran, P. Isolation and Extraction of Curcumin from Three Different Varieties of Curcuma Longa L - A Comparative Study. //International Journal of Pharmaceutical Research & Allied Sciences //2015, 4 (2), 79-84.

[2] Wang, X.; Kim, J.; et al. Effects of curcuminoids identified in rhizomes of Curcuma longa on BACE-1 inhibitory and behavioral activity and lifespan of Alzheimer's disease Drosophila models. BMC Complementary and Alternative Medicine 2014, 14 (88).

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: