BEWIT HŘEBÍČEK - celý

Novinka
Značka: Bewit
197 Kč 467 Kč od 197 Kč
Varianta

Náš hřebíček je silně aromatický a zároveň příjemně nasládlý. Vhodný k přípravě horkých nápojů a rozličných sladkých i slaných jídel.

Detailní informace

Detailní popis produktu

HŘEBÍČEK CELÝ

Silně aromatický a přesto příjemně nasládlý, takový je náš hřebíček. Zatímco rozličná sladká a slaná jídla krásně provoní, svařené víno, či punč dovede k dokonalosti. 

HISTORIE

Jedna z nejdůležitějších plodin

Překrásné Molucké ostrovy prorostlé tropickou vegetací, odtud Hřebíčkovec kořenný pochází. Tak jako u většiny koření byl hřebíček čistě náhodným objevem. Avšak pro své omamné aroma a silné působení se stal jednou z nejdůležitějších plodin vůbec, a to nejen v oblasti dnešní Indonésie. [1, 2] 

SLOŽENÍ

Sušená poupata hřebíčkovce

Hřebíčkovec kořenný - stálezelený tropický strom obrovského vzrůstu. Vyhledáván je zejména pro tolik aromatická poupata, po usušení “hřebíčky".

Tajemství našich babiček

Role hřebíčku zdaleka nespočívá pouze v jeho kořenících vlastnostech. Ať už celý či ve formě nálevu je častokrát velmi vítaným pomocníkem. Ostatně o jeho účincích vás jistě poučí snad každá babička. [1, 2]

Rozlučte se s mravenci

I když se vysoce aromatické silice hřebíčku zdají být příjemné, na komáry, mravence a další otravný hmyz působí silně odpudivě. Smíchejte šálek vody s hrstkou hřebíčků a vyrobte si domácí repelent. Přes den do lesa, na večer k ohni, skutečně přijde vhod. [1, 2] 

POUŽITÍ

Do svařeného vína, sladkých a slaných jídel

Náš hřebíček je silně aromatický a zároveň příjemně nasládlý. Zatímco rozličná sladká a slaná jídla krásně provoní, svařené víno, či punč dovede k dokonalosti. 

ZEMĚ PŮVODU: INDIE 

ZDROJE

[1] Gunasekar, M.; Geemon, K.; Mariwala, J.; et al. Health benefits of bioactive molecules from spices and aromatic plants. Journal of Spices and Aromatic Crops 2012, 21 (2), 87-101.

[2] Batiha, G. E.; et al. Syzygium aromaticum L. (Myrtaceae): Traditional Uses, Bioactive Chemical Constituents, Pharmacological and Toxicological Activities. Biomolecules 2020, (10), 1-16

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: