BEWIT HŘEBÍČEK - celý
Detailní popis produktu
HŘEBÍČEK CELÝ
Silně aromatický a přesto příjemně nasládlý, takový je náš hřebíček. Zatímco rozličná sladká a slaná jídla krásně provoní, svařené víno, či punč dovede k dokonalosti.
HISTORIE
Jedna z nejdůležitějších plodin
Překrásné Molucké ostrovy prorostlé tropickou vegetací, odtud Hřebíčkovec kořenný pochází. Tak jako u většiny koření byl hřebíček čistě náhodným objevem. Avšak pro své omamné aroma a silné působení se stal jednou z nejdůležitějších plodin vůbec, a to nejen v oblasti dnešní Indonésie. [1, 2]
SLOŽENÍ
Sušená poupata hřebíčkovce
Hřebíčkovec kořenný - stálezelený tropický strom obrovského vzrůstu. Vyhledáván je zejména pro tolik aromatická poupata, po usušení “hřebíčky".
Tajemství našich babiček
Role hřebíčku zdaleka nespočívá pouze v jeho kořenících vlastnostech. Ať už celý či ve formě nálevu je častokrát velmi vítaným pomocníkem. Ostatně o jeho účincích vás jistě poučí snad každá babička. [1, 2]
Rozlučte se s mravenci
I když se vysoce aromatické silice hřebíčku zdají být příjemné, na komáry, mravence a další otravný hmyz působí silně odpudivě. Smíchejte šálek vody s hrstkou hřebíčků a vyrobte si domácí repelent. Přes den do lesa, na večer k ohni, skutečně přijde vhod. [1, 2]
POUŽITÍ
Do svařeného vína, sladkých a slaných jídel
Náš hřebíček je silně aromatický a zároveň příjemně nasládlý. Zatímco rozličná sladká a slaná jídla krásně provoní, svařené víno, či punč dovede k dokonalosti.
ZEMĚ PŮVODU: INDIE
ZDROJE
[1] Gunasekar, M.; Geemon, K.; Mariwala, J.; et al. Health benefits of bioactive molecules from spices and aromatic plants. Journal of Spices and Aromatic Crops 2012, 21 (2), 87-101.
[2] Batiha, G. E.; et al. Syzygium aromaticum L. (Myrtaceae): Traditional Uses, Bioactive Chemical Constituents, Pharmacological and Toxicological Activities. Biomolecules 2020, (10), 1-16
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.