Esenciální olej BEWIT RŮŽE BÍLÁ v kokosovém oleji (Bulharsko)

Novinka
Značka: Bewit
109 Kč 1 555 Kč od 109 Kč
Varianta

Esenciální olej Rosa alba neboli bílá růže patří mezi nejvzácnější a nejdražší vůně v luxusní parfumerii. Její jemné a smyslné, sladce sametové aroma je skutečně nejlepší volbou pro posvátné rituály, pro péči o jemnou a citlivou pleť. Bílou růži mají v oblibě lidé vyhledávající jemnější nevtíravé vůně.

Detailní informace

Detailní popis produktu

100% ČISTÝ ESENCIÁLNÍ OLEJ Z BÍLÉ RŮŽE V KOKOSOVÉM OLEJI / BEWIT ROSE WHITE / ROSA ALBA

Cenově dostupnější varianta 100% čistého esenciálního oleje z bílé růže ředěná v MCT oleji (poměr 21/79).

Královna růží, královna všech esenciálních olejů

Bulharský esenciální olej Rosa alba je extrahován parní destilací čerstvých okvětních lístků. K získání 1 kilogramu esenciálního oleje Rosa alba je potřeba asi 6 - 7 tun čerstvých květů a výnos je dvakrát tak nižší než u esenciálního oleje Rosa damascena. Esenciální olej z bílé růže se řadí mezi královny esenciálních olejů. 

Zpomaluje projevy stárnutí

Účinky tohoto oleje jsou neocenitelné. Už odedávna se používá pro širokou škálu kosmetických a tělu prospěšných procedur. Olej z bílé růže díky svým pozitivním účinkům na pleť dokáže velmi účinně zregenerovat tkáň, slouží jako přírodní tonikum zachovávající hebkost a elasticitu pokožky. Napomáhá neutralizování volných radikálů a výrazně zpomaluje projevy stárnutí

Olej lásky, dar pro ženy

Olej z bílé růže, známý jako olej lásky, má hluboké účinky a podporuje ženskost. Účinně pomáhá při potížích s menstruačním cyklem. Je dobrým pomocníkem při problémech s početím, zejména pokud jsou psychického původu. Posiluje mateřství, probouzí pečovatelský instinkt. Je důležitým olejem pro ženy v menopauze

Přináší uvolnění i přitažlivost

Smyslná květová vůně bílé růže napomáhá při uvolnění emočních traumat. Je vhodné ji používat v době rozbouřených emocí, v období, kdy potřebujete posílit důvěru, lépe se vyrovnat s duševní bolestí, úzkostmi, ztrátou či beznadějí. Vůně růže dokáže prohloubit empatii, dodat důvěru a blízkost v partnerství. Má afrodiziakální vliv a zvyšuje vzájemnou fyzickou přitažlivost. 

BENEFITY ESENCIÁLNÍHO OLEJE ROSA ALBA

  • Je vhodný pro zralou, citlivou a suchou pokožku – rozjasňuje, zjemňuje, tonizuje, čistí pleť a posiluje její obranyschopnost.
  • Vyživuje, regeneruje a stimuluje obnovu buněk.
  • Reguluje a vyvažuje produkci kožního mazu, dodává a udržuje vlhkost.
  • Pomáhá při vyrovnávání a obnově pH pokožky a pomáhá stahovat póry.
  • Zklidní pleť po holení či po opalování – snižuje zarudnutí pleti.
  • Zklidňuje psychiku, vyrovnává emoce, působí proti depresi a úzkosti.
  • Posiluje meditativní účinky, podporuje duchovní růst.
  • Vábivá vůně působí jako silné afrodiziakum.
  • Povzbuzuje a dodává sílu po porodu. 

NAHLÉDNUTÍ DO HISTORIE ALBA ROSA

Královna květin napříč civilizacemi

Krása a vůně růže provází lidstvo od nepaměti. Již na hliněných tabulkách starých 4 000 let se nacházely zmínky o pěstování okrasných keřů. Růže se pěstovaly v Egyptě, v Habeši, v okolí Altaje, v Persii, v Indii a na dalších mnoha lokalitách. V Římě nebo v Číně se růže staly výsadou urozených. V Pompejích byla nalezena bronzová socha sedící ženy s růžemi z 1. stol n. l. Ve starém Egyptě náležela mezi vzácné dřeviny. Největší úcta jí náležela v Persii, kde rostla v rozlehlých zahradách a mnoho lidí se k ní chodilo těšit její nekonečnou krásou. Z Persie pochází růže stolistá (Rosa Centifolia), jež je zdrojem růžového oleje. Řecká básnířka Sapfó před dvěma tisíci lety nazvala růži královnou květin. [1] 

Číňané dobývají Evropu

Zlom v historii pěstování růží nastává jejich křížením na přelomu 18. a 19. století, kdy se do Evropy začínají dovážet zejména čínské růže (Rosa chinensis a R. odorata). Čína svou nabídkou nových kultivarů s významně prodlouženou dobou květu úspěšně reagovala na požadavky bohatých Evropanů. 

Rosa damascena již od doby křižáckých výprav

Hlavními zdroji pro produkci kvalitních esenciálních olejů jsou dnes především Rosa damascena, dále R. centifolia, R. gallica a jejich kultivary. Nejvýznamnějším pěstitelem R. damascena je Bulharsko a označení „damašská růže“ se datuje již od doby křižáckých výprav. 

Český botanický název: Bílá růže

Anglický název: White Rose

Latinský název: Rosa alba

Země původu: Bulharsko

Způsob výroby: Parní destilace

Použitá část rostliny: Okvětní lístky 

ZDROJE

[1] THE EPOCH TIMES. Růže, ušlechtilá královna květin, přináší pocit sametu a delikátní vůni. Zdenka Danková, publikováno 21. 5. 2014


Složení (INCI): kokosový frakcionovaný olej MCT (Cocos Nucifera Oil oil) Růže bílá (Rosa alba oil)* *CTEO – Certified Therapeutic Essential Oils
 

Nařízení Evropského parlamentu nám neumožňují uvádět u výrobků neschválená zdravotní tvrzení. Není to možné ani v případech, kdy jsou tato zdravotní tvrzení potvrzená vědeckými studiemi. Zdravotní tvrzení zde není možné uvádět ani v rámci osobních zkušeností a referencí. Pro zjištění podrobnějších informací Vás proto odkazujeme na jiné zdroje.


Všechny esenciální oleje BEWIT® (CTEO® - Certified Therapeutic Essential Oils) jsou pečlivě vyrobeny a harmonizovány pro dosažení maximálních výsledků. Pochází ze sklizní z nejlepších zdrojů z celého světa. Harmonie silic je podpořena jedinečnými postupy pyramidizování (PYRAMIDIZED®), BEWIT SPAGYRIC, GEMSTONE BALANCED a MERKABA FREQUENCY pro dosažení harmonie, největší síly a účinnosti.


100% čisté a přírodní esenciální oleje BEWIT® v CTEO kvalitě jsou jedním z nejcennějších darů přírody na této planetě. Lidstvo používá esenciální oleje tisíce let. V bibli jsou zmíněny přibližně na třista místech. Byly a jsou součástí mnoha terapeutických systémů.

Nejslavnější lékař starověku a „otec medicíny“, zakladatel racionálního lékařství Hippokrates doporučoval každý den vonnou koupel. Více jak sto let se působení esenciálních olejů věnuje věda aromaterapie. Byly a jsou předmětem zkoumání desítek tisíc vědeckých studií. Bezpočet lidí pocítilo a ocenilo jejich pomoc. Mnozí o nich hovoří v superlativech. Je třeba ale respektovat jejich sílu. Jsou to přírodní koncetráty, které by mohly v případě nadměrného, nebo neodborného používání působit nerovnovážně i škodlivě. Pro mnoho uživatelů je velmi dobrý, účinný a bezpečný způsob používání pomocí ultrasonických difuzérů. Do difuzéru nalijte vodu, přidejte 5 – 10 kapek esenciálního oleje a nechte na sebe působit nádherný svět vůní, přírody a harmonie. Vyberte si z nabídky BEWIT difuzér, který se vám líbí a vyhovuje vám svými parametry.


Určeno do aromalamp a difuzérů a k přímé inhalaci. Nepoužívejte vnitřně. Pokud jste těhotná, kojící, konzultujte použití s lékařem. Pokud jste v jakékoli zdravotní péči, tak konzultujte použití se svým ošetřujícím lékařem. Neaplikujte neředěné na kůži. Chraňte před dětmi.

Disclaimer: Informace uvedené na tomto webu jsou prezentovány pouze se záměrem sdílení a podpory osobního vzdělání. Nejsou určeny k nahrazení individuálního vztahu s lékařem nebo kvalifikovaným zdravotnickým pracovníkem. Cílem není zmírnit, nebo léčit jakékoliv zdravotní, či psychologické stavy, ani působit preventivně, ani diagnostikovat, ani k takové činnosti vybízet. Pokud jste právě v lékařské péči, nebo v jakémkoliv lékařském ošetření, tak změny ve výživě, nebo změny ve vztahu k popisovaným informacím konzultujte se svým ošetřujícím lékařem.

Uvedené informace nejsou míněny jako lékařská rady, ale spíše jako sdílení znalostí a informací. Vyzýváme vás k tomu, abyste si ve spolupráci s kvalifikovaným zdravotnickým pracovníkem vytvořili v oblasti zdravotní péče vlastní názor a udělali vlastní rozhodnutí na základě vašeho úsudku a průzkumu. Uvedená prohlášení nebyla hodnocena regulačními orgány. Doporučujeme vám, abyste si před tím, než si něco zakoupíte, nebo uděláte nějaké rozhodnutí, provedli svůj vlastní individuální průzkum.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: