BEWIT® PRAWTEIN® C PLUS (100 ml)

Novinka
Značka: Bewit
697 Kč
Varianta

Zdroje přírodního vitaminu C v prawteinu C PLUS umožňují působit na celkovou harmonii a obranyschopnost lidského organismu. Vitamin C synergicky s ostatními prvky prawteinu pomáhá navracet tělo do jeho přirozenosti, fyzického a psychického zdraví.

Detailní informace

Detailní popis produktu

PRAWTEIN® C PLUS JE PLNÝ VITAMÍNU C Z PŘÍRODY

Šípky, červená řepa, divoké borůvky, řeřicha peruánská či indický angrešt amalaki. Tyto zcela odlišné superpotraviny mají jedno společné, a to vitamin C. [1] Navíc jsou zdrojem mnoha dalších vitaminů, minerálů a fytonutrientů. [2,3,4]

Spolu s dalšími surovinami je tak prawtein C PLUS skvělou, zcela přírodní podporou a pro mimořádný obsah biologicky dostupného vitamínu C také vysoce účinnou prevencí. 

KAKAOVÉ BOBY – NENAHRADITELNÝ ZÁKLAD VŠECH PRAWTEINŮ

Základní složkou prawteinů jsou 100% přírodní BIO RAW fermentované nepražené kakaové boby. Po samotném sušení na slunci se tyto kakaové boby zbavují slupek a drtí se na nibsy. Ty se následně i s ostatními surovinami melou na jednotnou hmotu – výsledný prawtein, a to dosud tím nejšetrnějším způsobem.

Samotné nepražené kakaové boby jsou významným zdrojem nejen širokého spektra vitamínů, minerálů a cenných fytonutrientů, ale také jakostního kakaového másla, rostlinných proteinů a účinných antioxidantů. Mimo to jsou takto kvalitní kakaové boby nejlepším přírodním zdrojem velkého množství lehce stravitelného hořčíku a potřebné organické síry

VÝTAŽKY Z MOŘSKÝCH ŘAS I PUPENŮ ROSTLIN

BIO RAW OMEGA COMPLEX obohacuje složení prawteinu o hodnotné, lehce vstřebatelné výtažky z BIO certifikovaných mořských řas. Ty pocházejí ze západního pobřeží Irska, tedy z nejčistších vod severního Atlantiku. Výtažky z pupenů, které jsou součástí BIO RAW GEMMA COMPLEXU, doplňují složení výrobku o látky podílející se na ochraně a výstavbě nových rostlinných soustav.

Spolu s certifikovanými CTEO® esenciálním oleji, sušenými bylinkami, výjimečnými superpotravinami a přírodními sladidly představují naše prawteiny zcela jedinečný produkt v té nejvyšší možné kvalitě. 

11 DŮVODŮ PROČ SI VYBRAT PRAWTEIN C PLUS

  1. Složení doplněno o znamenité superpotraviny, které jsou zdrojem vitamínu C.
  2. 100% nadchne všechny vegetariány a vegany.
  3. Je výhradně z přírodních surovin té nejvyšší kvality.
  4. Nenajdete v něm žádná syntetická barviva, plnidla, stabilizátory,…
  5. Většina surovin je v BIO RAW certifikované kvalitě a mnohé taky pochází z divoké přírody.
  6. Bylinky a pupeny jsou ručně sbírány na úpatí Beskyd a sušené na slunci.
  7. Obsahuje esenciální oleje v terapeutické kvalitě CTEO®.
  8. Teplota procesů nepřekračuje 42 °C, což je dosud nejšetrnější způsob zpracování.
  9. Vyrábí se malosériově v našem výrobním závodě v Ostravě.
  10. Pěstování, výroba, testování i kontrola zahrnuje vysoký podíl ruční práce.
  11. Každý prawtein je vyráběný s láskou a laskavou péčí všech zúčastněných. 

PRAWTEIN JE STÁLE ŽIVÝ

Šetrné zacházení, 100% přírodní suroviny a nízké teploty zpracování. To je kombinace, při které si prawtein zachovává maximální množství vitálních enzymů = je stále živý.

Důkazem této živosti mohou být i mírné enzymatické změny textury a vůně. A to přesto, že složení prawteinů je zcela neměnné… I ve volné přírodě jsou tyto změny zcela přirozené a žádané.

Každý prawtein je zcela bezpečný. Pomáhají mu v tom přirozeně obsažené antioxidanty, vysoký podíl kvalitních tuků a esenciální látky s konzervační aktivitou. 

BEZ TEMPERACE A S PATINOU NA POVRCHU

Abychom dodrželi zásady RAW výrobku, vynechává se během výroby takzvaná temperace. Ta zpravidla probíhá při teplotách kolem 47 °C a více. Kakaové máslo pak přirozeně vytváří poměrně stabilní ostrohranné krystalky a částečně uvolněný tuk může vyvstávat na povrch výrobku = vzniká patina.

Každý prawtein obsahuje různé ingredience, které mohou takto vzniklou patinu zbarvovat do různých odstínů. Ty však nejsou vůbec na závadu.

  • Béžové odstíny – superpotraviny, jako např. maca peruánská, karob,…
  • Zelené odstíny – bylinky (gynostema pětilistá, kopřiva dvoudomá,…), nebo mořské řasy (chaluha pilovitá, atlantik spirulina,…).
  • A další barevné odstíny, které se liší v závislosti na jednotlivých typech prawteinů. 

ZCELA UNIKÁTNÍ VÝROBA PRAWTEINŮ

Výrobky BEWIT® PRAWTEIN® splňují veškeré RAW zásady – s tou nejšetrnější technologií současnosti regulujeme teplotu výrobního procesu tak, aby nepřesáhla 42 °C. Tím zabraňujeme ztrátám cenných, tepelně labilních látek a přirozeně obsažených enzymů = zbytečně neznehodnocujeme výsledný produkt.

Samotné složení prawteinů jsme navrhli tak, aby nebylo zapotřebí ani špetky stabilizátorů, barviv, plnidel a jiných syntetických látek. Při vývoji a výrobě jsme vycházeli jak z nejmodernějších poznatků vědy, aktuálních vědeckých studií a postupů, tak ze zkušeností našich předků. Též jsme dodrželi zásady SPAGYRIE – dokonalých postupů zpracování rostlin, které jsou běžně neuskutečnitelné.

Neodmyslitelnou součástí jsou také zcela jedinečné prvky LIGHT ESSENCE a GOLD ESSENCE, při jejichž výrobě používáme 24k zlato. Přesné postupy výroby jsou však výrobním tajemstvím společnosti BEWIT®. 

DÁVKOVÁNÍ

3 x denně jedna až dvě malé (espresso) lžičky. Hrdlo lahvičky bylo zvoleno tak, aby jím větší než espresso lžička neprošla. 

BEWIT® PRAWTEIN® C PLUS OBSAHUJE:

  • BIO RAW Theobroma Cacao / Kakaové boby
  • BIO RAW OMEGA COMPLEX (Fucus Serratus / Chaluha pilovitá, Fucus Vesiculosus / Chaluha bublinatá, Ascophyllum Nodosum / Chaluha, Pelvetia Canaliculata / Chaluha, Laminaria Japonica / Mořská chaluha Kombu, Himanthalia Elongata / Mořská chaluha, Ulva Spiralis / Atlantik Spirulina, Saccharina Latissima / Čepelatka cukrová, Alaria Esculenta / Čepelatka jedlá, Carrageenan / Karagenan, Palmaria Palmata / Chaluha, BIO Helianthus Annuus Seed Oil / Slunečnicový olej)
  • BIO Jaggery / Sušená třtinová šťáva
  • BIO RAW Rosa Canina Fruit / Růže šípková plod
  • RAW Emblica Officinalis / Emblika lékařská (Indický angréšt, Amalaki)
  • RAW Beta Vulgaris var. Vulgaris / Řepa červená
  • BIO RAW Ceratonia Siliqua / Rohovník obecný (Karob)
  • BIO RAW Helianthus Annuus Seed / Slunečnicové semínko
  • BIO RAW Vitis Vinifera / Rozinky Sultana
  • BIO RAW Lepidium Meyenii / Řeřicha peruánská (Maca)
  • BIO RAW Moringa Oleifera / Moringa olejodárná
  • RAW Pinus Halepensis / Borovice halepská
  • BIO RAW Urtica Dioica / Kopřiva dvoudomá
  • BIO Sambucus Nigra Fruit / Bez černý plod
  • BIO Vaccinium Myrtillus / Brusnice borůvka (Divoké borůvky)
  • BIO RAW GEMMA COMPLEX (Castanea Sativa Mill. Bud Extract / Extrakt z pupene kaštanovníku setého, Fagus Sylvatica Bud Extract / Extrakt z pupene buku lesního, Prunus Avium Bud Extract / Extrakt z pupene třešně obecné, Prunus Cerasus L. Bud Extract / Extrakt z pupene višně obecné, Juglans Regia L. Bud Extract / Extrakt z pupene ořechu vlašského, Malus Domestica Bud Extract / Extrakt z pupene jabloně domácí, Tilia Cordata Bud Extract / Extrakt z pupene lípy srdčité, BIO Helianthus Annuus Seed Oil / Slunečnicový olej, BIO Lavandula Angustifolia Essential Oil / Levandule esenciální olej)
  • BIO RAW Syzygium Aromaticum / Hřebíček
  • Euterpe Oleracea / Euterpe brazilská (Acai berry)
  • RAW Nigella Sativa Essential Oil / Černý kmín esenciální olej
  • BIO RAW Citrus Sinensis Peel Essential Oil / Červený pomeranč esenciální olej
  • RAW Helichrysum Italicum / Smil italský 

ZDROJE

[1] ŁOŃSKA-RYŚ, Ewa Jab, Marta ZALEWSKA-KORONA a Janusz KALBARCZYK. ANTIOXIDANT CAPACITY, ASCORBIC ACID AND PHENOLICS CONTENT INWILD EDIBLE FRUITS. Journal of Fruit and Ornamental Plant Research. 2009, 17(2), 115–120.

[2] FARIA, ANA, JOANA OLIVEIRA, PATRIÄCIA NEVES, PAULA GAMEIRO a CELESTINO SANTOS-BUELGA. Antioxidant Properties of Prepared Blueberry (Vaccinium myrtillus) Extracts. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 2005, (53), 6896–6902.

[3] WANGA, Sunan a Fan ZHUB. Chemical composition and health effects of maca (Lepidium meyenii). Food Chemistry. 2019, (288), 422–443.

[4] SCARTEZZINI, P., F. ANTOGNONI a M.A. RAGGI. Vitamin C content and antioxidant activity of the fruit and of the Ayurvedic preparation of Emblica officinalis Gaertn. Journal of Ethnopharmacology. 2006, (104), 113–118.


Ø VÝŽIVOVÉ ÚDAJE

  Na 100 g
Energetická hodnota 2332 kJ / 563 kcal
Tuky 49,8 g
– z toho nasycené mastné kyseliny 18,4 g
– z toho mononenasycené mastné kyseliny 31,5 g
– z toho polynenasycené mastné kyseliny 8,0 g
Sacharidy 16,2 g
– z toho cukry 13,7 g
Bílkoviny 12,6 g
Sůl <0,2 g

Nařízení Evropského parlamentu nám neumožňují uvádět u výrobků neschválená zdravotní tvrzení. Není to možné ani v případech, kdy jsou tato zdravotní tvrzení potvrzená vědeckými studiemi. Zdravotní tvrzení zde není možné uvádět ani v rámci osobních zkušeností a referencí. Pro zjištění podrobnějších informací Vás proto odkazujeme na jiné zdroje.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: